در این مقاله دیپارول فهرست کاملی از جاذبههای گردشگری دهلی را شرح دادیم. با ما همراه باشید.
دهلی از کهنترین شهرهای جهان به حساب میآید و دارای قدمتی بیش از پنج هزار سال است. این کشور نمادی از تقابل بین دو جامعهی سنتی و مدرن است و با وجود این تقابل مردم باقومیتها، مذاهب مختلف و فرهنگهای متنوع در کنار هم زندگی میکنند که این موضوع باعث شده است که دهلی به یکی از شهرهای پربازدید و گردشگری کشور هند تبدیل شود. این شهر تا به حال 11 بار ویران شده است و از نو بازسازی شده است.
تقابل جامعهی مدرن و جامعهی سنتی آن به وضوح قابل مشاهده میباشد به این گونه که میتوان در یک سمت آن خیابانهایی تنگ و تاریک مشاهده کرد که در آنها بوی ادویههای مخصوص هندیان به مشام میرسد و در سوی دیگر دهلی نو که در سمت جنوبی این شهر واقع میشود، میتوان خیابانهای بلند و پهنی مشاهده کرد که آرام وسرسبز هستند که در طول این خیابانها میتوان عمارتهای زیبایی مشاهده کرد که این عمارتها به دست انگلیسیان در سال 1931 میلادی زمانی که دهلی توسط آنها پایتخت اعلام شد، ساخته شده اند.
از مهمترین جنگها و ویرانیهایی که متحمل این شهر باستانی شده است میتوان به جنگهای تیمور و نادرشاه به این شهر اشاره کرد. از مهم ترین غنیمتهایی که از شهر دهلی به ایران آورده شده است ،میتوان از تخت طاووس و الماس معروف دریای نور یاد کرد. دهلی به عنوان یک منطقه ی تجاری ،حمل ونقل ،فرهنگی و یکی از مناطق مهم ساسی هند است و از اهمیت تاریخی خاصی برخوردار است. نام این شهر طبق افسانهای از پادشاهی در قرن اول قبل از میلاد به نام رجا دیلو،گرفته شده است.
موقعیت جغرافیایی دهلی در هند
شهر دهلی در ناحیه ی مرکزی نیمه شمالی و در ساحل غربی رود یامونا یا جمنا قرارگرفته است. طبق سرشماری سال 2001 این شهر با جمعیتی حدود 13 میلیون نفر جمعیت مرکزی و بیشتر از 22 میلیون نفر در کلان شهر دهلی ،یکی از بزرگترین شهرهای هند است. وسعت ناحیه پایتختی ملی دهلی برابر 1483 کیلومتر مربع است که 700 کیلومتر از آن ناحیه ی شهری است و743 کیلومتر مربع آن ناحیه ی روستایی است. شهر دهلی از طرف شمال ،غرب و جنوب با ایالت هاریانا همسایه می باشد. و کاملا بر روی جلگه رود گنگ قرار گرفته است.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم دهلی
دهلی یکی از کهن ترین شهرهایی است که فرهنگ و سنت قدیمیخود را حفظ کرده است. به طور مثال میتوان به نحوهی سلام و خوشامد گویی آنها اشاره کرد که بدین صورت میباشد، که فرد کف هر دو دست خود را به هم میچسباند و آن را به نزدیکی صورت خود میآورد و زیر صورت خود میگیرد و کمی به نشانه ی تعظیم خم میشوند. ساکنان این شهر این رفتار را نوعی احترام و همدلی و یک رنگی میدانند.
دست راست را نشانگر روح و طبیعت معنوی و روحانی میدانند و دست چپ را نشانگر جهان مادی و زودگذرای دنیوی میدانند. از دیگر رسوم آنها میتوان به استفاده از نمادی قرمز رنگ بر روی پیشانی شان اشاره کرد که به نام تیلاک معروف است که شامل :زردچوبه،کافور،ید و زاج سفید میباشد. آنها باور دارند تیلاک بر پیشانی زدن برایشان سعادت و خوشبختی میآورد.
آداب و رسوم ساکنان دهلی هنگام غذا خوردن
دهلیها آداب و رسوم جالبی برای صرف غذا دارند. آنها معتقدند بهتر است از موادی که باعث برهم زدن چرخه طبیعت میشود و باید برای تهیه ی آن موجود زنده ی دیگری را از بین برد مانند گوشت و ماهی و. . . ، استفاده نشود. از دیگر آداب ورسوم آنها به هنگام خوردن غذا این است که از دست خود به جای ابزاراتی مانند قاشق و چنگال و. . . استفاده میکنند. آنها اعتقاد دارند که به هنگام صرف غذا نباید هیچ گونه واسطه ای بین انسان و مواد غذایی قرار بگیرد تا انرژی غذا بتواند به خوبی منتقل شود.
آب و هوای دهلی
این شهر در هند به داشتن آب و هوای نامطلوب معروف است. به این دلیل که از طرفی گرمای و خشکی بیابانهای راجستان را دارد و از طرف دیگر سرمای هیمالیا را دارد. بهاری گرم و مرطوب دارد که نیاز به استفاده از کولر گازی است و 3 ماهه ی زمستان سردی دارد که نیاز به استفاده از بخاری است.
مطلب پیشنهادی : فهرست کاملی از جاذبه های گردشگری جیپور هند
مردم شناسی در دهلی :
در تاریخ جمعیتی دهلی ، میتوان گفت سال 1947 مهمترین سال و نقطه عطفی برای دهلی بود که جمعیت آن بیشتر از تمامیایالتهای دیگر هند شد. به دلیل استقلال یافتن هند، مهجران و پناهندگان بسیاری که عمده ی این افراد از مسمانان پاکستان بودند به این کشور و شهر دهلی وارد شدند. این افراد قسمتهای مسکونی شده و توسعه یافته ی دهلی را اشغال کردند مانند چاناکیا که این منطقه بیشتر به عنوان منطقه انسجام دیپلماتیک شناخته شده است ،مکانی است که بیشتر سفارت خانهها در آن واقع شده است.
مذهب دهلیها:
مذهب غالب این شهر ،هندو میباشد و بزرگترین مذهب اقلیت در این کشور اسلام میباشد و بعد از آن به تعداد کمتری سیکها، جینها، مسیحیان و بودائیان در این شهر وجود دارند.
معماری زیبا دهلی :
تاریخچه ی معماری در هند و مخصوصا دهلی داستان جالبی دارد. قدیمیترین ساختمانهای آن به دوران ابتدای اسلام بازمیگردد اما با این حال ساختمانهای آن یکدست نیستند. در هر عرصه افرادی بودند که بر روی این معماری تاثیر گذار بوده اند.
تاثیر صنعتگران هندوی راجپوت در نقشهای طبیعت گرایانه،نردبانهایی به صورت مار مانند و منحنی الفبای کتیبههای قرنی موجود در بناهای دهلی، مشاهده میشود.
بعضی از هنرمندان،شاعران و معماران آسیای میانی،سنت معماری سلجوقی (ترکی) را با خود به هند آورده اند. بصورت حاشیه جوانه نیلوفر آبی در قسمتهای زیر طاق ،برجهای تزئینی و آجرهایی که به صورت انتهایی و طولی در دورههای متناوب در سنگ تراشی قرار دارند ، مشخص میشوند.
ذز زمان خلجیها،روشی بنام سبک پشتون در معماری اسلامیپدیدار شد. از ویژگیهای بارز این سبک میتوان به موارد زیر اشاره کرد: سطوح ماسه سنگ قرمز بالایههای مرمر سفید ، طاقهایی به شکل نعل اسب، پنجرههای مجهز به صفحات سوراخ دار و تزئینات پیچیده و فراوان با نقشهای عربی و متون الهام بخش.
دیپارول:
این سایت امکان دسترسی به هتل، گشت شهری و ترانسفر را در شهر و کشوری که میخواهید به آن سفر کنید را آسان کرده است. این سایت امکاناتی همچون کارگزاری هتل در دهلی، آگرا، جیپور، کارگزاری هتل در بمبئی، گوا و. . . را دارد. برای سفر کردن به کشور مورد نظر باید به نوعی خیالمان از بسیاری از بابتها راحت باشد تا بتوان سفر آسوده و پر از خاطره ای برای خودمان رقم بزنیم. چندین مورد از مواردی که باید برای سفر خیالمان بابتشان آسوده باشد را نام میبریم.
-ترانسفر فرودگاهی
-گشتهای بین شهری
-گشتهای درون شهری
-برنامههای تفریحی
-توانایی اجاره خودرو
-کشتی تفریحی
-هتل به همراه تمامیوعدههای غذایی
یکی از بهترین خدمات این سایت داشتن ترانسفر شهری و گشت شهری و امکاناتی مثل برنامههای تفریحی است. این سامانه برای کشورهایی نظیر روسیه ، تایلند ، مالزی، ترکیه و امارات نیز برنامههایی دارد. با سر زدن به این سایت و بررسی تمامیامکانات آن با عصری جدید از سفرهای آسان و جذاب آشنا میشوید.
1. قلعه سرخ یا لال قلعه :
علت نامگذاری این قلعه به خاطر رنگ سرخ سنگهای بکار برده شده در دیوارهای قلعه میباشد. در زبان هندی به رنگ سرخ ، لال میگویند. زمان بنا شدن بر میگردد به زمانی که پایتخت در زمان شاه جهان به دهلی تغییر یافت. معماری این قلعه به صورت هشت ضلعی از دیوارهایی با سنگهای قرمز میباشد. این بنا شاهد داستانها و حوادث تاریخی بسیاری بوده است. احداث قلعه سرخ به مدت نه سال به طول انجامیده است و سرانجام در سال 1648 این بنا تکمیل شده است. اگر به وقایع تاریخی علاقه دارید میتوانید شبانه به این بنا سر بزنید و حدود یک ساعت به تماشای داستانها و وقایع تاریخی بپردازید. چرا که هر شب بر روی دیوارهای این قلعه داستانهای تاریخی بصورت نورپردازیهای خاص روایت میشود.
تماشای این بنا را در راستای برنامه ی تفریحی خود در این شهر قرار دادن،به معنای خریدن یک تجربه ی بزرگ در زندگی است. اینکه در بنایی قدم میگذارید که چنیدن نسل قبل از شما را به خود دیده است. این قلعه شامل بخشهای متفاوتی است از قبیل : دروازه لاهور ، دروازه دهلی ، نقارخانه ، دیوان خاص و . . . . دیوان خاص شامل کتیبههایی است که جالب است بدانید بر روی برخی از این کتیبهها اشعار فارسی حک کاری شده اند . این دیوان محل ملاقات خصوصی شاه بوده است. آثارتاریخی و هنری از دوران گورکانی هند و ایران در دو موزه ی واقع شده در این قلعه نگهداری میشود.
2. مسجد جامع دهلی :
یکی از بزرگترین مسجدهای هند میباشد که به عنوان شگفت انگیز ترین جاهای دهلی شناخته شده است. در حیاط این مسجد 25هزار نفر میتوانند به عبادت مشغول شوند که نشان دهنده ی بزرگی جالب این مسجد میباشد. ساختن این بنا ردوازده سال طول کشیده است و در سال 1656به اتمام رسیده است. این مسجد در نزدیکی قلعه ی سرخ واقع شده است و دارای دو مناره ی طویل به ارتفاع 40متر است و دو محراب باشکوه دارد. اگر بتوانید از منارههای آن بالا بروید با منظره ی فوق العاده ای رو به رو خواهید شد. امروزه بر روی پلکانهای خروجی مسجد ،دکهها و اغذیه فروشیها خوراکیهای محلی را به فروش میرسانند و میتوان طمع غذاها و ادویههای محلی را چشید و امتحان کرد. در حدود چهار عصر میتوانید در این مسجد شاهد نوعی ورزش محلی به نام کشتی را ببینیئد. از جذاب ترین روزهایی که جمعیت خیره کننده و منظمیرا میتوانید در این مسجد مشاهده نمایید ،روز عید فطر است . شرط ورود به این مسجد پوشیدن لباس مناسب که دستها و پاها را میپوشاند،است.
3. چاندی چوک :
یکی از قدیمیترین خیابانهای هند چاندی چوک میباشد که بافت و فرهنگ تاریخی خود را همچنان حفظ کرده است. در این خیابان برخلاف خیابانهای مدرن ، هیچ نظمیوجود ندارد . در این خیابان شلوغی ،رفت و امد افراد و گاریها و اتومبیلها دیده میشود و هر لحظه در آن هرج و مرج را به وضوح میتوان دید . که این منظره خود منظره ای بسیار دلفریب و جذاب است که نظر هر بیننده ای را به خود جذب میکند.
در این خیابان میتوان عکسهای جذابی از مردمان و فرهنگهایشان گرفت و ثبت کرد . اگر به دنبال ماجراجوییهای خاص و ثبت لحظات مختلف مردمان هند هستید میتوانید از این شهر بازدید نمایید. در این خیابان میتوان خوردن غذاهای خاص هندی و خرید پارچههای رنگی را ، تجربه کرد . این خیابان در نزدیکی مسجد جامع و قلعه ی سرخ قرار دارد . میتوانید در یک روز بازدید این سه مکان که در نزدیکی هم قرار گرفته اند را در برنامه ی خود قرار دهید.
4. آکشاردام :
آکشاردام یک معبد هندو است که جزو جذاب ترین و پر بازدید کننده ترین مکانهای دیدنی دهلی به حساب میآید . به این صورت که هفتاد درصد گردشگران به طور حتم از این مکان بازدید میکنند . بیش از 11هزار نفر نیروی انسانی در ساخت این معبد نقش داشته اند . این معبد در سال 2005 ساخته شده است . این معبد نمادی از سنتهای مردم هند و فرهنگهای هندوئیسم ،روحانیت و معماری هند است .
این معبد شامل : حرم ، تالارها و باغ است که باغهای آن شامل مجسمههای بسیاری است و این امکان را به بازدیدکنندگان و گردشگران میدهد که بتوانند از قایق برای قایق سواری استفاده کنند . به همراه داشتن دوربین و موبایل در این معبد غدقن میباشد . بازدید کامل از این معبد نصف روز شما را میگیرد . بازدید کردن از فود کورت ، محل مخصوص عکاسی ، محل عبادت و نمایش آب که در این معبد وجود دارند را از دست ندهید . آکشاردام به معنای کاخ یا محل زندگی رب النوه سوامینارایان است پیروانش باور دارند که این معبد خانه زمینی خداست.
5. آرامگاه همایون :
همایون دومین پادشاه امپراطوری گورکانی هند بوده است . امروزه ارامگاه این امپراطور با معماری ویژه و خاص جزو یکی از شگفت انگیز ترین مکانهای دهلی به حساب میآید. این آرامگاه یکی از باغهای ایرانی در هند به شمار میاید که در قرن شانزدهم میلادی تاسیس شد . این بنا یکی از ایرانی ترین بناها در هند حساب میشود . در اکثر بناهای دوران گورکانی ویزگی معماری ایرانی قابل مشاهده میباشد اما به دلیل اینکه همایون شیفته معماری ایرانی بود ، همسر او آرامگاهش را مانند باغهای ایرانی بنا کرد . همسر همایون به نام حمیده بانو بیگم که در ایران با معماری سبک ایرانی آشنا شده بوده است با الگو قرار دادن مقابر ایرانی و فضاهای چهار باغ ، در سال 1562 یعنی یکسال پس از فوت همایون ، ساختن آرامگاه همسرش را شروع کرد و پس از هشت سال پس از مرگ همایون ساخته شد .
6. لودی گاردنز :
برخلاف جاهای شلوغ شهر ، این مکان خالی از هرج و مرج است . لودی گاردنز یا باغهای پنج حس توسط انگلیسیها در سال 1936 در اطراف آرامگاههای بزرگان قرن پانزدهم و شانزدهم در دهلی ساخته شده است . فضای سرسبز و زیبای این باغها آرامش را برایتان فراهم میکند و خستگی را از روح شما دور میکند . در لودی گارنز دوچرخه سواران ، مربیان یوگا و زوجهای جوان زیادی را مشاهده میکنید به این دلیل که این منطقه را مکانی مناسب برای پیاده روی و ورزش کردن بسیار محبوب هستند .
7. قطب منار:
قطب منار یکی از معروف ترین آثار معماری هندو اسلامیاست که این ویژگی آن را به یکی از جاهای دیدنی دهلی تبدیل کرده است . ارتفاع قطب منار هفتاد و دو متر است که بلند ترین برج آجری جهان محسوب میشود . به دلیل رخ دادن تعدادی خود کشی در این بنا ،باعث شده است که بازدید از این منطقه ممنوع شود . این بنا در سال 1193 ساخته شده است ولی دلیلی که باعث شده است این بنا ساخته شود نا مشخص میباشد . فرضیههای متفاوتی برای دلیل بنا ی آن وجود دارد که در ادامه آنها را بیان میکنم. برخی از افراد اعتقاد دارند که به دلیل پیروزی مسلمانان در هند این مناره تاسیس شده است و برخی از افراد دیگر اعتقاد دارند که این بنا نمادی برای دعوت مردم به بر پا کردن نماز است . این برج شامل پنج طبقه است که در طبقه آیات قرآن و متنهای اسلامیمشاهده میشود .
8. راج قت :
راج قت بنایی برای یاد بود مهاتما گاندی میباشد که برای پیروان این فرد بزرگ و گردشگران مکانی جذاب برای بازدید کردن میباشد . این مکان مقدس شامل قانونی است که نشان دهنده ی احترام به این جایگاه است . این قانون به این صورت است که افراد پاپوش یا کفش خود را در بیاورند و پابرهنه وارد شوند و از آن مکان بازدید کنند . در این مکان یاد بود مجموعه ای به صورت نقاشیها ، دست نوشتهها ، مجسمهها و . . . نگه داشته میشود که بازدید کنندگان میتوانند آنهارا مشاهده کنند . اگر آشنا شدن با این رهبر بزرگ هندیان برای تان جذاب میباشد ، حتما از این مکان بازدید کنید . مهاتما گاندی یکی از بزرگترین انسانهای تاریخ میباشد که اتفاقات پر جرئتی را رقم زده است .
9. دروازه هند :
دروازه ی هند یا ایندیا گیت جزو بناهای یاد ملی حساب میشود . این بنا دارای ارتفاع 42 متر در محوطه ای باز و در نزدیکی مجموعه ی زیبای کاخ ریاست جمهوری هند است که در سال 1931 توسط معماری بریتانیایی تاسیس شده است . دلیل طراحی و ساخته شدن این بنا ، یاد کردن از سربازان هندی که در ارتش انگستان در جنگ جهانی اول جان باختند ، میباشد . دروازه ی هند نمادی از جنگ میباشد . در اطراف این بنا پارکی واقع شده است که برای گشت و گذارهای شبانه ی در تابستان مناسب میباشد .
10. باغهای لودی :
این باغها با وسعت 360 هزار متر مربع ،یک پارک شهری در دهلی نو میباشد که شامل چندین آرامگاه میباشد نظیر : آرامگاه محمد شاه ، آرامگاه سکندر لودی ، شیشا گنبد و بارا گنبد .
این این بنا قدمتی طولانی دارد که به قرن 15 میلادی باز میگردد. از آثار لودی ، فرمانروای نواحی ای از شمال هند و استانهای پنجاب و خیبر پختونخوا که پاکستان کنونی میباشد ، بین سالهای 1451 تا 1536 ، هستند . این مکان محبوب برای پیاده روی در بین بازار خان و آرامگاه صفدر جنگ قرار دارد .
با ما همراه باشید: فهرست کاملی از جاذبه های گردشگری گوا هند
11. معبد نیلوفرآبی :
معبد نیلوفر آبی که نام دیگر آن معبد لوتو نیز میباشد ، توسط معماری ایرانی به نام فریبرز صهبا ساخته شده است . در این بنا به طور کامل از سنگ مرمر سفید استفاده شده است . این معبد جوایز بسیاری را از آن خود کرده است . شکل این معبد به صورت گل نیلوفر میباشد که در هندوستان نماد گل نیلوفر به معنای عبادت است و با دین پیوند خورده است . وارد شدن به این معبد برای تمامیافراد با هر نوع دین و ملیتی آزاد میباشد.
12.کاخ ریاست جمهوری :
شهر دهلی به علت داشتن قدمت بالا و پشت سر گذاشتن تاریخی متنوع ، مکانهای قابل بازدید و جذاب بسیاری دارد . مکانهای دیدنی دهلی شامل موارد زیر میباشد .
1. کاخ ریاست جمهوری :
یکی از جاذبههای زیبا و جذاب دهلی، کاخ ریاست جمهوری است که با معماری دلنشینی که دارد نظر هر بیننده ای راجذب میکند.راشتراپاتی بهاوان، خانه ی رئیس جمهور بزرگترین دموکرات جهان، نمونه ای از قدرت هند و سنت های دموکراتیک آن است.با اینکه کاخ ریاست جمهوری جزو مکانهای تاریخی ومهم دهلی است؛ولی امروزه برای امور کشورداری از آن استفاده میشود.به این دلیل است که فقط در برخی از روزهای سال است که در به روی بازدیدکنندگان باز میشود.این بنا در سال 1929تاسیس شد.معماری این ساختمان ترکیبی است ازسبک معماری مغولی و کلاسیک اروپایی.طراحی این کاخ به دوران ادواردین باروک باز میگردد که در آن زمان برای نشان دادن اقتدارامپراطوری از نقش های تجملی استفاده شده است.
2. رصد خانه ی جنتر منتر
3 . آرامگاه صفدر جنگ
4. آرامگاه خواجه نظام الدین اولیا
5. معبد نیلوفر آبی
6. باغهای لودی
7. دروازه ی هند
8. راج قت
9. قطب منار
10. لودی گاردنز
11. آرامگاه همایون
12. آکشاردام
13. چاندی چوک
14. مسجد جامع
15. قلعه ی سرخ
16. بازار دیلیهات
17. خیابان پارانته والی گالی
18. پارک سوندری
19. معبد سری دیگامبار جین لال ماندیر
20. قلعه تغلق آباد
21. موزه ملی دهلی نو
22. گالری ملی هنر مدرن
بدون دیدگاه